Teknik & prylar

Som teknik- och prylnörd tycker jag det är intressant att hålla koll på utvecklingen och lansering av nya produkter.


Nikon D60 till vinnaren

m�ndag den 15 december 2008 19 kommentarer

Såhär i juletider önskar vi oss alla hårda julklappar med ny teknik. Nu har du möjlighet att vinna en prisbelönt digital systemkamera från Nikon.

Nikon D60 systemkamera

Pris

Nikon D60 + 18-55/3,5-5,6. Värde 5 000 kr.

Tävlingen

För att vara med i tävlingen skriver du en nyhet eller ett blogginlägg om tävlingen och länkar till OmDigitalkameror.se med ett kamerarelaterat ord. Den 1 januari 2009 utses den lyckliga vinnaren.

Tävlingsregler, information och anvisningar


Nya MacBook & MacBook Pro

tisdag den 14 oktober 2008 19 kommentarer

Ikväll (svensk tid) presenterade Apple bland annat nya MacBooks och MacBook Pros på deras "Spotlight Turns To Notebooks"-evenemang.

Nya MacBook Pro 15"

Båda modellerna genomlider samma produktionsteknik som MacBook Air. Tekniken går ut på att ett stort block aluminium bearbetas med laser, vattenjet och CNC-maskiner till dessa nätta skapelser som Apple kallar "unibodies". Detta gör MacBook till en lättare, mer kompakt, robust och miljövänlig produkt då den består av färre delar.

MacBook Pro Body

Skärmen på Apples nya bärbara har samma svarta marginal som iMacen med en yta av glas men också bakgrundsbelysning med LED-teknik. Även nya pekplattan är glastäckt och har samma multi-tuchteknik som MBA med några nya rörelsemönster.

Cipset och grafik har bytts ut från Intel till NVIDIA GeForce 9400M.

MacBook 13"

Apples mest sålda dator har nu fått en rejäl uppgradering men den äldre (vita) varianten går fortfarande att köpa för 9 495 kr.

Den nya MacBooken finns i två modeller där lyxvarianten har större hårddisk, snabbare processor och bakgrundsbelyst tangentbord.

Pris från: 11 995 kr

MacBook Pro 15"

Instegsmodellen för proffsen är snarlik lyxvarianten av lillebror MB men MBP har också fått en rejäl bantning, både storlek- och viktmässigt.

Väljer du den värsta varianten får du 9600M GT som kompletterar grafikprocessorn i 9600M GT med hela 512 Mb grafikminne i din MacBook Pro.

Pris från: 18 495 kr

Vad tycker du om de nya bärbara från Apple?


iPod nano 4G - en välvd skönhet

tisdag den 9 september 2008 15 kommentarer

iPod Nano 4G

Ikväll kl. 19 svensk tid startade Apples "Let's Rock"-evenemang med uppdateringar av hela iPod-serien (Shuffle, nano, Classic och Touch).

Nya iPod Nano finns med 8 eller 16 GB för att lagra musik, video och bilder. Med inbyggt gyro spelas video upp i landsskapsvy när du vinklar skärmen. Det går även att hoppa till en slumpad låt genom att bara skaka lite lätt på hela enheten.


Fler skott med en ny Canon

m�ndag den 8 september 2008 ingen kommentar

Canon EOS 450D

Att dela ögonblick med vänner och familj har ett stort värde för mig men allt mer sällan följer min Olympus-kompakt med ut på äventyr. Äntligen får istället en riktig SLR i form av Canon EOS 450D följa med ut och leka, med mitt finger på avtryckaren.

Håll utkik på mitt Flickr-konto efter bilder från min nya följeslagare.


Apple iPhone 3G

m�ndag den 9 juni 2008 ingen kommentar

Något jag och många med mig längtat efter i över ett år nu.. Apple iPhone 3G lanseras i över 70 länder den 11 juli, även i Sverige.

Apple iPhone 3G

Trots det något mindre paketet har Apple stuvat in GPS, bättre batteritid och ett lägre pris. För $199 får du iPhone med 8 GB minne och lägger du till ytterligare $100 är 16 GB-versionen din. Jag är nu riktigt nyfiken på vilka priser Teila kommer sätta i Sverige.