Placering av länklistor i källkoden

tisdag den 9 juni 2009 tre kommentarer

För några veckor sedan genomförde vi sista tillfället av WP Girls (för den här gången). Till vår glädje ställde Nikke Lindqvist upp med föreläsning om sökmotoroptimering. Under Nikkes väldigt grundläggande genomgång underströk han bland annat vikten av att placera innehållet på en webbplatssida långt upp i källkoden (XHTML).

Om en användare med funktionshinder, begränsad skärmstorlek eller avsaknad av pekdon besöker en webbplats med en mängd navigeringsval (länkar) kan det ofta uppstå frustration. Detta då användaren måste ägna många klick, för att ta sig till webbsidans egentliga innehåll.

Med detta i åtanke kan vi enkelt underlätta för alla som använder din webbplats. Vårt mål är att placera länkar till undersidor (undernavigering) och långa listor med länkar (länklistor) efter webbplatssidans egentliga innehåll, i källkoden.

Men vår undernavigering ska ju ligga till vänster!

Med hjälp av CSS (Cascading Style Sheets) kan du enkelt positionera olika element på en webbplats precis där du önskar, oavsett var de är utskrivna i källkoden.

Ska jag börja rota i koden nu?

Om din undernavigering består av max länkar kan du vara lugn, varför inte hämta en god kopp kaffe och känna dig nöjd? Men om du däremot har fler än fem länkar i din undernavigering eller länklista bör du se till att dessa är placerade under huvudinnehållet (i koden). När du ändå är inne i källkoden och rotar kan du rätta till dina rubriknivåer.

Vad tycker du gör webben krånglig att navigera?


Jag hoppas du gillade inlägget!

Facebook Delicious RSS Du kan prenumerera på alla inlägg via RSS, e-post eller genom att följa mig på Bloggy.


Kommentarer

Gravatar

Daniel Norin sa..

fredag den 16 oktober 2009

Diggar verkligen initiativet till WP girls! När kommer det för boysen :)

Gravatar

ashedtmjksz sa..

m�ndag den 12 december 2016

buy celexa levitra purchase buy revia online citalopram prednisolone buy online

Gravatar

KennethGit sa..

l�rdag den 4 februari 2017

wh0cd302297 zofran drug seroquel for sleep 50 mg atarax abilify generic viagra avodart avana citalopram for ocd buy metformin 500mg baclofen


RSS Lämna en kommentar du också!

Namn: *

E-postadress: (alternativ för att visa din Gravatar)

Webbplats: (självklart får du en länk utan nofollow)

Kommentar: * (ej HTML)