Webbutveckling

Mediet webb växer ständigt vilket fascinerar mig som webbutvecklare. Webbutveckling stannar aldrig av och det finns alltid något nytt att lära. Allt från PHP till SEO med CSS och XHTML.


Vinn Apple iPad med LoopiaAPI

onsdag den 3 mars 2010 21 kommentarer

För några veckor sedan släppte Loopia sitt API för domänhantering. För en vecka sedan utlyste Loopia en tävling där det gäller att skapa en funktion som är "användbar för många" med LoopiaAPI. Vinnaren kammar hem en Apple iPad.

Apple iPad

Metoder för Loopia Kundzon

Metoder för återförsäljare

Kom igång snabbare med phpLoopia

Jag har skrivit en PHP-klass för att göra det enklare och snabbare att prata med LoopiaAPI. Med phpLoopia slipper du tänka på allt vad XML-RPC heter, och istället göra metodanrop genom enkla funktioner i PHP.

Ladda ner phpLoopia


Alla dessa försenade tåg

onsdag den 3 februari 2010 sju kommentarer

I dag på morgonen fick jag nog utav alla försenade tågresor med SJ och registrerade under resan ett par domäner till ett eget projekt - FÖRSENAD.NU. När jag ankom till Stockholm C registrerade jag även ett twitterkonto via iPhone och väl på kontoret publicerade jag en första version av webbplatsen.

FÖRSENAD.NU

Just nu har jag bara kastat in två twitterwidgets. Nästa steg är att användare enkelt ska kunna deklarera sina förseningar, och sedan dela med sig av denna information till vänner eller kollegor.

Uppdatering: Nu även anpassad till iPhone

FÖRSENAD.NU i iPhone

Återkom gärna med feedback, ideer och önskemål om vad just du vill få ut av tjänsten genom att lämna en kommentar nedan.


WordPress 2.9 - Carmen

torsdag den 7 januari 2010 tv� kommentarer

Sent omsider vill jag uppdatera er om att den 19 december 2009 (!) släpptes WordPress 2.9 - Carmen. Namngiven efter jazzvokalisten Carmen McRae.

I videon ovan presenteras många nyheter, nedan är några av de bästa enligt mig.

  • Möjlighet att ångra en mängd operationer som admin.
  • Enklare bildhantering i form av skal- och beskäringsverktyg.
  • Uppdatera fler plugins i samma operation

Ladda hem WordPress 2.9.1 eller uppdatera direkt via adminpanelen.

Fler som skrivit om WordPress 2.9

Ett snabbt inlägg men ändå en bra start på det nya året, 2010. Vad har du lovat dig och din omgivning att åstadkomma under året?


Pusha lanserar imponerande API

fredag den 23 oktober 2009 en kommentar

Pusha, den svenska motsvarigheten till Digg, lanserade idag sitt Pusha API (Application Programming Interface) för allmänheten. När jag först upptäckte att man kunde Pusha sina favoritlänkar hade tjänsten bara knappt två år på nacken och har sedan dess växt i såväl innehåll som användarbas.

Pusha API

Jag ser det som viktigt för alla webbtjänster att vara öppna och möjliggöra integration. Nu när Pusha API är tillgängligt och öppet för att på ett strukturerat sätt läsa data från tjänsten har jag stora planer för min Pusha widget för Mac OS X.

Läs mer om och dokumentationen för Pusha API

Andra som bloggat om Pusha API


WordPress 2.8 - Baker

torsdag den 11 juni 2009 nio kommentarer

Den 10 juni släpptes en ny version av WordPress, namngiven efter ännu en jazzlegend. Loggar du in på din WordPress admingränssnitt (wp-admin) ser du en notis om att version 2.8 nu är tillgänglig.

Syntaxmarkering vid redigering av tillägg och teman

Det självklara valet för att redigera tillägg, teman och mallar har tidigare varit en riktig textredigerare. Men nu när syntaxmarkering finns direkt i WordPress egen redigerare slipper du lämna admingränssnittet för mindre ändringar.

Dra och släpp dina widgets

Vill du snabbt lägga till widgets i någon av dina sidopaneler är det nu lekande lätt. Alla dina sidopaneler finns representerade direkt för att snabbt kunna ta emot de widgets du drar till och släpper på dem. Det går även att spara dina konfigurerade widgets till ett senare tillfälle.

Anpassning av instrumentpanel, listningar och redigerare

I WordPress 2.7 fick vi bekanta oss med de nya anpassningsmöjligheterna i instrumentpanelen. Nu har utvecklarna tagit detta ett steg längre och implementerat samma flexibilitet även på listningar, inlägg- samt sidredigerare.

Snabbare användargränssnitt

Utvecklarna har optimerat admingränssnittets JavaScript för att göra arbetsflödet mer interaktivt för dig som administratör.

Widgets API

WordPress har lanserat Widgets API för att göra det smidigare och lättare att utveckla widgets för WordPress.

Cooler, smoother, simpler blogging

Ladda gärna ner den senaste versionen av WordPress och berätta vad du tycker genom en kommentar nedan.