Skrubba ren dina RSS-flöden

s�ndag den 18 januari 2009 fem kommentarer

Säkert prenumererar du, liksom jag, på en mängd RSS-flöden. Antalet prenumerationer har en tendens att gå över styr och plötsligt har du kanske 1 000 nya olästa objekt i din RSS-läsare. Detta beror ofta på att många av de blogginlägg, nyheter eller uppdateringar du prenumererar på är helt ointressanta. Men liksom mig vill du inte missa guldkornen.

Skrubba dina RSS-flöden rena med Feedscrub

RSS är ett enkelt och tillgängligt sätt att hålla dig uppdaterad och en RSS-läsare som Google Reader gör ännu enklare att hålla reda på dina alla prenumerationer. Detta kan dock lätt leda till ett beroende där du behöver läsa 500+ objekt om dagen.

Lösningen

Istället för att behöva läsa allt eller avsluta dina prenumerationer vill jag rekommendera Feedscrub, ditt smarta skräppostfilter i RSS-djungeln. Feedscrub är en tjänst där du lägger in dina flöden, tränar dina filter och får ut "nyskrubbade" RSS-flöden anpassade för just dig.

Feedscrub är just nu i sluten betaversion men jag har testat tjänsten och är mycket nöjd med resultatet. Mina försökskaniner blev Computer Sweden och Färska länkar från Pusha, två RSS-flöden med väldigt varierande innehåll. Trots detta lyckas Feedscrub på ett bra sätt förstå vad jag är intresserad av i dem båda.

För att inte missa något grupperas de RSS-objekten som Feedscrub tror är ointressanta och görs tillgängliga via ett separat flöde som du kan kontrollera när du behagar.

Varför finns inte filter i Google Reader?

Innan jag hittade Feedscrub har jag länge funderat på när Google ska implementera möjligheten att filtrera RSS-flöden i Reader. Men tills dess kommer jag använda borsten hos Feedscrub för att skrubba mina flöden skinande rena. Hur länge tror du vi får vänta innan Google gör något åt saken?

Tjänsten är nu i sluten betaversion men du kan ansöka om en invite. Med ett gratiskonto, genom invite, kan du lägga till och skrubba max tre flöden. Om du betalar $5 per månad får du just nu istället skrubba oändligt med flöden.


Jag hoppas du gillade inlägget!

Facebook Delicious RSS Du kan prenumerera på alla inlägg via RSS, e-post eller genom att följa mig på Bloggy.


Kommentarer

Gravatar

Bo sa..

s�ndag den 18 januari 2009

Låter precis som nåt som jag har letat efter. Men bara tre flöden? Motsätter ju hela idén.

Gravatar

Erik Pettersson sa..

s�ndag den 18 januari 2009

@Bo: Jag håller verkligen med dig där, och hoppas de öppnar upp för fler flöden framöver. Gratis är alltid godast!

Gravatar

Niklas sa..

s�ndag den 18 januari 2009

Verkar vara en smart applikation det där :)

Gravatar

Daniel Norin sa..

tisdag den 27 januari 2009

Efter artikeln kom upp på pusha så här tvättats ordenligt i flödena ;) Tackar!

Gravatar

Erik Pettersson sa..

tisdag den 27 januari 2009

Hur snabbt gick det för er att få en invite? För mig tog det iaf ett par dagar.

@Daniel: Härligt att höra! :)


RSS Lämna en kommentar du också!

Namn: *

E-postadress: (alternativ för att visa din Gravatar)

Webbplats: (självklart får du en länk utan nofollow)

Kommentar: * (ej HTML)