WordPress 2.7 - Coltrane

torsdag den 11 december 2008 fem kommentarer

Utvecklarna bakom det populära publiceringssystemet (CMS) WordPress hann bara skeppa två kandidater (RC1 & RC2) innan det idag var dags för en skarp release av version 2.7. Videon nedan presenterar de stora nyheterna i WordPress 2.7.

Instrumentpanelen

Backenden har fått sig ett riktigt ansiktslyft. Det är nu helt anpassningsbart för vad, var och hur du vill överblicka din blogg eller webbplats.

Klistrade inlägg

Om du vill öka exponeringen av ditt bästa innehåll går det nu enkelt att göra detta genom en checkbox (kryssruta). Inlägget syns då alltid först bland dina andra inlägg.

Hantering av kommentarer

Nu är det lättare än någonsin att hantera kommentarer, filtrera spam och svara direkt på kommentarer med ett enkelt klick.

Hantering av inlägg (posts) och sidor (pages)

Nya WordPress tillåter nu hantering av flera inlägg eller sidor samtidigt. Behöver du lägga till en kategori eller redigera en etikett kan det enkelt göras på flera objekt samtidigt.

Pluginhanterare

Trångligt att installera plugins på WordPress? Inte nu längre! Hitta populära plugins direkt via din backend och installera dem med ett enkelt klick, direkt i webbläsaren. Självklart signalerar även WordPress när aktuella uppdateringar finns tillgängliga.

Inspired by jazz, it's all about improvisation!

Den senaste versionen av WordPress hittar ni här. Vad tycker du om den nya versionen, och kommer du uppgradera direkt?


Jag hoppas du gillade inlägget!

Facebook Delicious RSS Du kan prenumerera på alla inlägg via RSS, e-post eller genom att följa mig på Bloggy.


Kommentarer

Gravatar

Niklas sa..

torsdag den 11 december 2008

Har precis börjat använda wordpress, så passade på att installera 2.7 efter en dags användning utav den äldre releasen. Adminpanelen är ju riktigt härlig jämnfört med den gammla! Gillar också att man ska slippa uppdatera helt manuellt i framtiden!

Gravatar

Alex sa..

fredag den 12 december 2008

Vid första anblicken verkar det vara en underbar uppdatering. Får se hur man känner när man installerat och använt den ett tag.

Gravatar

Erik Pettersson sa..

m�ndag den 15 december 2008

Jag är riktigt nöjd med 2.7. Har ni stött på några problem?

Gravatar

Niklas sa..

m�ndag den 15 december 2008

Nej inte alls, panelen är underbar!

Gravatar

Filip sa..

m�ndag den 5 januari 2009

Bytte upp mig dag 1 och har fortfarande inte hittat något jag stör mig på. Kanske att QuickPress på dashboardet var lite i överkant, men det går ju att välja bort.


RSS Lämna en kommentar du också!

Namn: *

E-postadress: (alternativ för att visa din Gravatar)

Webbplats: (självklart får du en länk utan nofollow)

Kommentar: * (ej HTML)